1. Vad tycker du är de största utmaningarna när det gäller att underhålla och modernisera kulturbyggnader?
2. Hur kan F2M-konceptet hjälpa till med just den balansen, att bevara samtidigt som man moderniserar?
3. Kan du ge ett exempel på ett projekt där F2M-konceptet har varit framgångsrikt i en kulturbyggnad?
Ett framgångsrikt projekt är installationen av ett intelligent energistyrningssystem i en “blåmärkt” kyrka. Med hjälp av trådlösa sensorer, AI och styrd ventilation och värmesystem kunde vi optimera inomhusklimatet utan att behöva göra ingrepp i byggnadens väggar. Det resulterade i en minskning av energiförbrukningen med 42 %, samtidigt som vi säkerställde att byggnadens arkitektoniska och estetiska värden bevarades.
4. Hur kan F2M-konceptet hjälpa till med just den balansen, att bevara samtidigt som man moderniserar?
Moderna hållbarhetskrav och energiförordningar driver oss att vara kreativa och innovativa när det gäller att implementera energieffektiva lösningar i kulturbyggnader. Vi måste balansera dessa krav med gällande föreskrifter för att hitta lösningar som både uppfyller lagkrav och respekterar byggnadens kulturvärde. Det innebär att vi arbetar nära kyrkan (beställaren) för att säkerställa att våra åtgärder är godkända och lämpliga för den specifika byggnaden.
5. Vilka teknologiska framsteg ser du som mest spännande inom underhåll och bevarande av historiska byggnader?
6. Hur samarbetar ni med andra experter när ni arbetar med kulturbyggnader?
Vi arbetar alltid i nära samarbete med kulturbyggnaden och dess tjänstemän för att säkerställa att våra lösningar är lämpliga för varje enskild byggnad. Detta inkluderar gemensamma workshops, platsbesök och löpande dialog för att förstå byggnadens unika behov och eventuella restriktioner. Genom att kombinera vår tekniska expertis med deras kunskap om byggnadens historiska och kulturella betydelse kan vi utveckla skräddarsydda lösningar som respekterar byggnadens karaktär.
7. Vilka utmaningar stöter ni på när ni försöker implementera ny teknik i gamla byggnader, och hur överkommer ni dem?
8. Hur säkerställer ni att de lösningar ni implementerar är långsiktigt hållbara och inte skadar byggnadens kulturvärde?
Vi genomför noggranna analyser och simuleringar innan vi implementerar någon lösning. Våra system är utformade för att vara så diskreta och reversibla som möjligt, vilket innebär att vi kan avlägsna eller uppdatera dem utan att lämna permanenta spår. Vi använder även material och metoder som är kompatibla med byggnadens ursprungliga konstruktion och ser till att våra åtgärder är godkända av relevanta bevarandemyndigheter.
9. Har du något exempel på ett särskilt utmanande projekt där du var tvungen att tänka utanför boxen för att hitta en lösning?
10. Vad tycker du är den största belöningen med att arbeta med kulturbyggnader, och hur känns det att bidra till att bevara historiska platser?
113 30 Stockholm
©2022 Free2Move. All right reserved
Privacy Police
Terms of Service